Porodica Gazivoda

Olivera Orbović, udata Gazivoda, samohrana je majka četiri djevojčice, a nakon smrti supruga sama se bori da obezbijedi djeci koliko toliko normalan život. Olivera je rođena u Nikšiću gdje joj živi porodica dok je ona nastanjena u Žabljaku Crnojevića. Ona i njene djevojčice imaju od primanja porodičnu penziju i žive u zajedničkoj kući koja joj je ostala od pokojnog supruga.

“Borimo se sa nemaštinom i daljinom. Ovdje su česte poplave, a u komšiluku su nam starije osobe i ni od koga ne možeš očekivati pomoć. U selu sam ja u najtežoj situaciji. Četvoro djece, a ni od koga pomoći. A problem je i školovanje djece zbog daljine i nemanja za osnovne potrebe”, kazala je Olivera.
Olivera se za pomoć obraćala predsjedniku države, gradonačelniku, presjedniku opštine, na portalima su pisani apeli za pomoć. Jedino što je dobila ova porodica je jednokratna pomoć.
“Ne vidim rešenje za moju situaciju s obzirom da kuću imam. Kako god neko nema ni ovo malo. Nezahvalno je pričati o tome. Jedino vidim rešenje da veze i vezice mogu rjesiti moj stabeno pitanje sa obzirom da imam četvoro djece i da ih iz ovog mjesta ne mogu ni slati u školu. A svako dijete ima pravo na obrazovanje”, istakla je ona.
Trenutno su potrebna drva za grijanje, odjeća, obuća, a zbog obilnih padavina trenutno joj je kuća u vodi pa se teško snalaze i za hranu.
Nikolina, Milica, Anastasija i Anđela zaslužuju ljepši život, topao dom, zaslužuju da kao i sva djeca idu u školu. A njihova škola je udaljena deset kilometara od kuće pa za mjesečne karte treba da se izdvoji dosta novca, a primanja vrlo mala.
“Kad platim račune ostaje mi za hljeb nekoliko dana, ne znam kako dalje”, kazala nam je očajna majka.
Iako su u teškoj situaciji ove lijepe djevojčice su uspješne na mnogim poljima i nižu uspjehe. One se bave sportom, plesom, dobro uče. Za njihovu sreću malo treba, raduju se sitnim stvarima zato im pomozimo, svi koliko možemo.

Žiro račun: 510-2511986265157-86

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *