Uručene donacije porodicama Lukić, Ivezaj i Mandić

Povodom Dana dobrih djela 09.04.2021. godine NVO Mladiinfo Montenegro i nevladina fondacija m!M Humanost organizovali su humanitarne akcije u Podgorici i Nikšiću za porodice Lukić, Ivezaj i Mandić. Prikupljena pomoć u hrani, odjeći, obući, sredstvima za higijenu i novcu uručena im je 17.04.2021. godine.

Tročlana porodica Lukić iz Golubovaca u decembru 2020. ostala je bez kuće zbog požara. Kredit za kuću koja je sagorela još uvijek vraćaju, a za izgradnju nove potreban im je materijal, bijela tehnika, namještaj, kuhinja, kućni aparati. Nevladina fondacija m!M Humanost uplatila je porodici Lukić 150 eura koji su prikupljeni u akciji povodom Dana dobrih djela u Podgorici. Žiro račun porodice je: 555-0009002166008-13.

uplata porodici Lukic

Porodica Ivezaj živi u opštini Tuzi a čine je samohrana majka Lindita i petoro djece od kojih najmlađe ima tri a najstarije 12 godina. Njima je i ranije pružana pomoć, prije dvije godine izgrađena im je kuća, ali žive od svega 200 eura socijalne pomoći mjesečno. Najviše su im potrebni hrana i sredstva za higijenu, pa smo im već nekolika puta nosili hranu i paketiće za djecu. Volonterke NVO Mladiinfo Montenegro od sakupljenog novca sa akcije na Trgu nezavisnosti i od sredstava fondacije m!M Humanost sakupljenih sa prethodnih akcija kupile su Ivezajima hranu i uručile je 17.04. Možete im pomoći uplatom na žiro račun: 535-0400101154490-79

porodica Ivezaj racun za porodicu Ivezaj

Sedmočlana porodica Mandić živi u Gornjem Polju, opština Nikšić. Kuća im je puna vlage, zidovi su oštećeni. Petoro maloljetne djece treba hraniti, oblačiti, dvoje ide u školu, treba plaćati račune, a primanja su im 200 eura mjesečno socijalne pomoći. Građani Nikšića i ovog puta pokazali su veliko srce, pa je sakupljena velika količina odjeće, obuće, ali i nešto hrane, igračaka i sredstava za higijenu. Porodici Mandić ponijeli smo sakupljene donacije i uručili simboličnih 50 eura. Trenutno radimo na tome da im uz pomoć drugih organizacija renoviramo kuću. Pomoć Mandićima možete uplatiti na žiro račun: 535-0110100182416-88.

porodica Mandic porodica Mandic porodica Mandic porodica Mandic

Nevladinu fondaciju m!M Humanost osnovala je NVO Mladiinfo Montenegro i zvanično je sa radom počela 26.01.2021. godine. Na sajtu www.humanost.me objavljuju se priče porodica koje se bore sa siromaštvom i kojima je neophodna pomoć. Svaka priča o porodici sadrži i broj žiro računa na koji im se može uručiti pomoć, a uskoro će biti omogućeno i doniranje na samom sajtu putem kartica. Ovo nije prva, kao ni poslednja akcija za ove porodice već im pomažemo kontinuirano, a očekujemo da će nam se u tome pridružiti i institucije i naročito privredna društva. Ukoliko neko želi pomoći rad same fondacije to može učiniti na broj žiro računa:
510-130981-44.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *